«Все про бухгалтерський облік»

Всеукраїнська професійна газета

Зробити стартовою в Internt Explorer
Головна » Корисне » Відповіді на питання читачів » Готель, ресторан, кафе (ГоРеКа)
Всі рубрики
Єдиний податок
ЄСВ та соціальне страхування
Інвентаризація
Інтелектуальна власність
Інші питання
Автотранспорт на підприємстві
Акцизний збір
Банківські послуги
Банкрутство
Брудний збір
Будівництво
Бухоблік
Бюджетні установи
В зоні АТО
Відпустки
Відрядження
Військовий збір
Валютні розрахунки та цінності
Виробництво
Готель, ресторан, кафе (ГоРеКа)
Державні закупівлі
Екоподаток
ЖКГ
Звітність (статистична, фінансова та податкова)
Земельні відносини
Земельный податок
Зовнішньоекономічна діяльність
Кадрове діловодство
Місцеві податки і збори
Митні питання
Неприбуткові організації
Нерухомість
Операції з нерухомим майном
Оплата праці, індексація
Патентування й ліцензування
ПДВ
Пенсії
Первинні документи
Перевірки на підприємстві
Податок з доходів фізосіб
Податок на нерухоме майно
Податок на прибуток
Працевлаштування інвалідів
Приватне підприємництво
Ресурсні платежі
РРО, каса, розрахунки
Сільське господарство
Соцзабезпечення громадян
Страхування
Торгівля
Транспортне експедирування, логістика
Транспортний податок
Туристична діяльність
Фіксований сільгоспподаток
Цінні папери
Юридичні питання

Як заповнити номенклатуру у підсумковій ПН
Запитання: Наше підприємство належить до суб'єктів ресторанного господарювання. Як правильно заповнити графу «Номенклатура товарів/послуг» податкової накладної за щоденними підсумками?

У відповіді враховано норми законодавства станом на 05.05.2015
Відповідь редакції на це питання

Підакцизні товари в підсумковій ПН: як правильно заповнити

Підкажіть, будь ласка, як правильно скласти податкову накладну за результатами дня? Чи потрібно зазначати код УКТ ЗЕД для кожного підакцизного товару чи можна записати загальною сумою? Які штрафи передбачені за порушення?

 

У відповіді враховано норми законодавства станом на 15.05.2015
Відповідь редакції на це питання

Як списати до витрат затрати на ремонт ресторану
Чи можна визнавати витратами, пов'язаними з госпдіяльністю фізособи-підприємця, повністю оплачені витрати на придбання будматеріалів, робіт, послуг (призначених для ремонтно-будівельних робіт на об'єкті) з подальшим їх занесенням до книги доходів та витрат в 2015 році? Оскільки дохід від ресторану буде отриманий у наступних періодах після початку його експлуатації.
Якщо ні, то чи можна проводити капіталізацію активу на бухгалтерському рахунку 15 з подальшим введенням в експлуатацію й поступовим відображенням витрат у вигляді нарахованої амортизації?

У відповіді враховано норми законодавства станом на 13.05.2015
Відповідь редакції на це питання

КНИГА ПІДПРИЄМЦЯ-ЗАГАЛЬНОСИСТЕМНИКА: ЧИ ПОТРІБНА ОКРЕМА НА КОЖНОГО ПРАЦІВНИКА ТА ЯК ВІДОБРАЗИТИ ДИСКОНТИ
Чи потрібно заводити Книгу доходів та витрат на бармена, якщо вже є РРО? Як вести Книгу обліку доходів і витрат за новою формою, якщо в ресторані алкоголь продається барменом за дисконтними картками з різним дисконтом — 5%, 15% та 20%?

У відповіді враховано норми законодавства станом на 28.07.2011
Відповідь редакції на це питання

ПОСЛУГИ ТИМЧАСОВОГО РОЗМІЩЕННЯ: ЧИ ОБОВ’ЯЗКОВА СЕРТИФІКАЦІЯ ТА ЛІЦЕНЗУВАННЯ
Підприємство надає послуги з короткострокового проживання та харчування. Чи обов’язково мати на ці послуги сертифікат чи ліцензію на ведення діяльності?

У відповіді враховано норми законодавства станом на 14.01.2011
Відповідь редакції на це питання

Пошук по сайту:

Супер книги придбати швидко

Інтерв'ю з поетом
Євгенієм Юхницею

uhnitca_interview.mp3
Голосування за кращу, на Вашу думку, експертну роботу